LEER FEITEN OVER DE WETTEN

Sommige groepen misleiden u opzettelijk over wat deze voorgestelde wetten voor Europa betekenen.

Deel deze feiten hieronder om ons te helpen de waarheid te verspreiden.

Zal deze wetgeving doeltreffend zijn in het stoppen van de verspreiding van CSAM?

Opsporing kan helpen om de verspreiding van kinderpornomateriaal online drastisch te stoppen, als onderdeel van een pakket hulpmiddelen om deze complexe crisis aan te pakken. In 2021 zijn de opsporingsinspanningen vertraagd omdat de rechtsgrondslag voor opsporing afliep. Als gevolg hiervan is het aantal meldingen gedaald, ondanks het feit dat uit gegevens blijkt dat het volume van misbruikmakend materiaal is toegenomen. 

Meer opsporingsinspanningen betekent dat meer CSAM wordt gevonden, verwijderd en gemeld, wat de online veiligheid van kinderen vergroot. Zo eenvoudig is het.

 


Zal dit voorstel ertoe leiden dat al mijn berichten worden gezien?

Het korte en eerlijke antwoord is nee. Hulpmiddelen die materiaal over seksueel misbruik van kinderen detecteren, zijn gebouwd voor een doel en detecteren alleen aanstootgevend materiaal. Ze zijn in staat om de naald in de hooiberg te detecteren en dat is het. 

Bovendien voorziet de wetgeving in een proces van vrijwaring van het gebruik door middel van driehoekswerking van particuliere bedrijven, overheidsinstanties en rechtbanken. Deze aanpak zorgt ervoor dat alleen aanstootgevend materiaal wordt gesignaleerd en verwijderd, waardoor kinderen en overlevenden worden beschermd tegen online misbruik.


Zal de technologie voor het opsporen van grooming ten onrechte gesprekken detecteren van slachtoffers die hun misbruik opbiechten?

Grooming en rapporteringsgesprekken zijn fundamenteel verschillend en er bestaat technologie die de verschillen kan detecteren. Er zal dus geen verwarring bestaan tussen het faciliteren en het onthullen van seksueel misbruik. 

Aangezien de technologie zich aanpast aan de specifieke risico's die op een platform aanwezig zijn, wordt het een instrument voor de bescherming van kinderen die het meest geneigd zijn gebruik te maken van meldings- en blokkeringsmechanismen online om hulp te zoeken.


Hoe zal deze wetgeving van invloed zijn op de rechtshandhaving?

Verhoogde rapportage zal de rechtshandhaving helpen om de verspreiding van materiaal over seksueel misbruik van kinderen te begrijpen en de noodzaak aantonen van meer middelen om het probleem aan te pakken. 

Bovendien speelt de opsporing van CSAM een cruciale rol buiten het rechtshandhavingsonderzoek. Het speelt ook een centrale rol bij het verminderen van de verdere verspreiding van CSAM online, wat de waardigheid van slachtoffers en overlevenden garandeert en de toegang tot CSAM vermindert.


Zullen overheden in staat zijn om de technologie te gebruiken om ander gedrag te vervolgen?

Volgens het voorstel zal het "EU-centrum voor de preventie en bestrijding van seksueel misbruik van kinderen" toegang bieden tot geaccrediteerde state-of-the-art technologie die door het ontwerp alleen seksueel misbruik van kinderen kan detecteren.

Bovendien zal het gebruik ervan alleen per geval worden toegestaan onder toezicht van overheidsinstanties en nationale rechtbanken.

EEN NIEUWE WET TER BESCHERMING VAN KINDEREN

Jongeren online veilig houden

Alleen al in 2021 werden wereldwijd naar schatting 85 miljoen beelden en video's van seksueel misbruik van kinderen gemeld. Het is walgelijk, en het moet stoppen.

Er is onlangs nieuwe EU-wetgeving voorgesteld om uitbuiting van kinderen te bestrijden. Dit moet betekenen dat de technologiesector eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt en de instrumenten waarover hij beschikt, gebruikt om uitbuiting van kinderen te bestrijden.

Maar u moet achter deze nieuwe wetten gaan staan. De wetgevers en techbedrijven moeten weten hoe belangrijk dit voor ons is.